Om Håkan

Mitt foto
Bloggar numera på min egen hemsida, www.hakanlindgren.com. Välkommen :-)

söndag 28 oktober 2012

Ann-Sofi Munter, novellföljetong



De två första novellerna om Ann-Sofi Munter är början på en följetong. Den tredje fristående delen deltar i en novell tävling och får för tillfället inte publiceras, men den kommer...




Del 1: 15 minutes


När banktjänstemannen äntligen vågade trycka på larmknappen hade mannen med rånarluvan redan hunnit ut genom den av de två dörrar som han inte tidigare blockerat genom att bryta av en nyckel i låset. Faktum var att han med snabba steg också haft tid att försvinna in på den lilla och sällan frekventerade sidogata som sedan en dryg vecka spärrades av en skylt som annonserade vägarbete, även om inga vägarbetare synts till sedan dess.




Del 2: Rödluvan


Genom gallret betraktade hon kvinnorna som stod i grupper och talade på gården. De såg alla ut som om de smidde planer av de mest djävulusiska slag och Ann-Sofi Munter kunde inte låta bli att i sitt ensamma huvud försöka ge ord och bilder till samtalen. Kanske skulle vi gräva en tunnel rätt in i Riksbanken? Då skulle vi ha ett alibi som heter duga. Sedan gömmer vi bytet här tills det värsta blåser över, därefter gräver vi en annan gång ut i friheten. Eller om vi skulle spränga hela stället i luften!









http://kapitel1.se/hakan-lindgren/15-minutes





http://kapitel1.se/hakan-lindgren/rodluvan









lördag 27 oktober 2012

Mannen som saknade skärpa




"Man kan ju inte fatta beslut baserat på att man har en dröm! Vem tror du att du är? Martin Luther King?"


Fransmannen Victor är beredd att gå långt för att bli herre över sitt eget öde. Hans värld ställs på ända när han blir lämnad av kvinnan som han trott att han skulle tillbringa resten av livet med. Desperat famlande efter någonting som inte ens han själv kan identifiera fattar han en rad mer eller mindre genomtänkta beslut. Konsekvenserna blir betydligt mer långtgående än han hade kunnat föreställa sig…


Baltasar Pitt är en jazzmusicerande kommissarie i Göteborg vars vardag förmörkas av ett dubbelmord i en chic förort till Göteborg. Kort därefter sker ännu ett på en advokatbyrå i centrala sta’n. Finns sambandet och sanningen i den källare i stadsdelen Haga där Baltasar nyss haft en spelning med sin jazzkvintett? Varför figurerar Frankrike i utkanten av utredningen? Är det överhuvudtaget möjligt att hitta den metaforiska nålen i en fransk höstack, om den alls existerar?


Läs boken på:


http://kapitel1.se/hakan-lindgren/mannen-som-saknade-skarpa