Om Håkan

Mitt foto
Bloggar numera på min egen hemsida, www.hakanlindgren.com. Välkommen :-)

måndag 24 februari 2014

Nu kan du läsa "Fånga dagen" i splirrans färska vinterutgåvan av Sparv

Idag kom vinterutgåvan av det litterära Internetmagasinet Sparv ut. Där hittar du både noveller, poesi och kåserier.

Av de 17 sjutton novellerna finns min "Fånga dagen". Läs den gärna. Där finns också noveller av flera av mina Kapitel1-vänner, inte minst Marita H Linkruus och Ylwa Karlsson, också skön läsning :-)

Trevlig måndag!




"Fånga dagen" i Sparv

Sparvs vinterutgåva

Titta gärna in under Arkiv, där hittar du första numret, sommarutgåvan 2013 med bland annat min novell "Askungen".

tisdag 18 februari 2014

Café de la nouvelle: Noveller att läsa på Alla hjärtans dag, kanske...

Café de la Nouvelle skriver om Lunatique (bland annat) ... Det handlar om erotiska noveller i allmänhet, med många exempel från både Hoi Förlag och andra. Inlägget avslutas med en recension om min novell Lunatique. Om högläsning av den kan förbättra sexlivet, så bjuder jag på att karaktärerna kan ses som könsstereotypa ;-)



Café de la nouvelle: Noveller att läsa på Alla hjärtans dag, kanske...: I fredags firades Alla hjärtans dag, denna kommersialismens högtid som firar nya triumfer. Det senaste påfundet är ätbara trosor (!). Och om...

onsdag 12 februari 2014

Rickyland - ny novell i Månads Novelltävling på Kapitel1

Efter det att jag snörpligt fått dra tillbaka Worryday från månadens tävling på Kapitel1 var jag alldeles för frustrerad över att inte vara med i tävlingen. Vad göra? Slängde så ihop en ny historia som jag hoppas faller i smaken.
Temat för tävlingen är Tro, med fri tolkning.

Läs den gärna:

http://kapitel1.se/hakan-lindgren/rickyland

Och glöm inte att omröstningen börjar om knappt två dagar.


tisdag 11 februari 2014

Worryday på fjärdeplats i ICA-Kurirens novelltävling 2013

Jag hann inte mycket mer än att lägga in Worryday på Kapitel1's Månadens Novelltävling förrän min skrivarvän Ylwa mycket riktigt påpekade att bidrag inte får ha tävlat tidigare (tack Ylwa!) - bara att plocka bort mitt bidrag, med andra ord, även om jag uppdaterat historien lite.

Än mer anmärkningsvärt var att Ylwa också sa att Worryday var en av de tio vinnarna i ICA-Kurirens novelltävling 2013. Det hade jag ingen aning om. Jag visste givetvis att den varit med och tävlat, det var trots allt jag som skickade in den, men sedan har jag inte hört någonting. Man hade kunnat tro att tidningen skulle meddela vinnarna, inte minst eftersom det fanns ett pris att hämta ...

Nåväl, jag har har mailat ICA-Kuriren, så det skall nog lösa sig.

Resultat ICA-Kurirens novelltävling 2013

Novellen finns hur som helst att läsa på Kapitel1:

Worryday på Kapitel1



måndag 10 februari 2014

Nu är Worryday med och tävlar i Månadens Novell på Kapitel1

Nu är det dags. Kapitel1 har kört igång årets första Månadens Novell. Temat för februari-april är TRO, HOPP & KÄRLEK. Det går att tolka som februari = TRO, mars = HOPP och april = KÄRLEK. Men man kan också tolka det precis som man vill.

De tio bästa novellerna publiceras i en e-bok under 2015. Det blir åtta delfinaler under året, där medlemmarna (och dit kan förstås även du räkna dig, om du är registrerad på sajten) röstar fram en 1:a, 2:a och 3:a. I december storfinal mellan de 24 finalisterna, och där en jury utser de slutgiltiga vinnarna 1-10.

Läs gärna Worryday, en egen tolkning på det där med tro. Novellen är nygammal. Den var med och tävlade i ett NovellRace under 2012. Jag har nu pimpat upp den lite och hoppas att den har en chans i tävlingen.

Worryday på Kapitel1.se