Om Håkan

Mitt foto
Bloggar numera på min egen hemsida, www.hakanlindgren.com. Välkommen :-)

tisdag 28 april 2015

I dag gästbloggar jag hos Kapitel1 - välkommen att titta in

Kapitel1 är liksom lite där det började för mig, där det blev allvar, där jag fick konstruktiv kritik, där jag skrev min första novell och sedan många fler.

Därför är det lite extra spännande att få blogga just där :-)

Och jag hoppas särskilt att Åsa och Ann tittar in ... Och Lars och de andra vännerna på Hoi också. Förutom alla K1:are förstås. Och alla andra. Oj, det kan bli mycket folk här ...

http://kapitel1.se/blog/viewthread/43011


lördag 25 april 2015

It's the final countdown ...

En månad kvar. Den 25:e maj är det släpp, release, kalla det vad du vill, men då kan man köpa "Att raka en zebra". På riktigt! Fattar du? Det gör inte jag ... Vad innebär det? Ingen aning! Eller kanske lite, men inte helt.

Allt verkar gå som planerat hittills, och jag tror att förlaget får boken till sig i början på maj. Då kan de skicka ut referensexemplar till alla som står i kö ... Men tänk om ingen frågar efter den? Jösses, tankarna går åt alla håll, men jag vet att åtminstone en tidning har hört av sig och har bett om en intervju. Journalisten har fått tryckfilen och läser den just nu. Svett, svett, svett. Hon kanske inte gillar den och ställer in intervjun?

Men vad är det jag säger? Klart hon kommer att gilla den! Hon kommer att älska den!

Men det är nu man är som mest naken. Det är nu som folk kommer att säga vad de tycker och det går inte att gömma sig längre. Nu gäller det att stå för vad man skrivit, njuta av beröm (om man får något) och se allt annat som lärande och erfarenheter för nästa bok. Då så, då var det bestämt.

En månad kvar, som sagt. Trettio dagar av lyckligt ovetande. Bäst att göra det mesta av det och skriva så mycket som möjligt på uppföljaren, medan lyckoruset håller i sig ;-)


torsdag 16 april 2015

Vildsint e-xtra - nygammal goding ;-)

I maj förra året släpptes en den fjärde novellsamlingen i Vildsint-serien, Vildsint e-xtra. Som namnet antyder, så är det en e-bok som kan laddas ned och läsas överallt ;-)

Den innehåller 29 fina noveller inom helt olika genrer. Bland annat kan du läsa min egen Askungen.

Länge fanns den endast att köpa på bokon.se, men nu hittar du den på alla e-sajter, exempelvis:

Vildsint e-xtra på bokus,com

Vildint e-xtra på adlibris.com

Inte ens trettio kronor för hela samlingen, det blir bara en krona per novell. Slå det, om du kan ;-)


lördag 11 april 2015

Jag helnaken?? Läs intervjun på booqla.com, så får du väl se?

Efter mitt debutantporträtt hos Svensk Bokhandel blev jag kontaktad av Booqla som ville göra en intervju. Den finns att läsa på deras blogg.  De kallar den "Håkan Lindgren in på bara skinnet" ;-)

Läs den här:

https://www.booqla.com/hakan-lindgren-in-pa-bara-skinnet/


Läs också mer om Booqla på sajten :-)

torsdag 9 april 2015

Svensk Bokhandels sommarkatalog - debutantporträtt

Hurra! Mitt debutantporträtt kom med i Svensk Bokhandels sommarkatalog. Det var ju som sagt osäkert hur de skulle se på mina tidigare noveller, men det gick i alla fall igenom. Så här står det:

Man vill gärna tro att man är herre över sitt eget öde, men när jag tänker tillbaka på vissa av de avgörande besluten i livet, så har förvånansvärt, och skrämmande, mycket varit mer eller mindre slumpen, eller kalla det ödet om du vill.

Det blev Handelshögskolan i Göteborg eftersom jag var rädd att jag inte skulle klara inträdesproven till Konstindustriskolan för att bli inredningsarkitekt, och dessutom var det en utbildning som var så bred att jag inte skulle behöva välja yrke, åtminstone inte just då.

Jag stack sedan till Paris utan att fundera, när bäste kompisen föreslog att vi skulle göra exjobbet tillsammans där. När vi båda insett att vår franska knappast tillät oss att på det lokala språket utföra de intelligenta intervjuer med franska företagsledare som vi planerat, åkte kompisen hem. Själv hade jag mött l’amour och blev kvar ett år till.

Mellan terminerna gjorde jag som alla andra på skolan och sökte sommarjobb på bank. När jag fick erbjudande om jobb på reklambyrå tackade jag nej till banken, men ödet vill annorlunda och försatte reklambyrån i konkurs, så det blev bank i alla fall.


För att rädda kärleken, som följt med från Frankrike men som inte trivdes i Sverige, flyttade vi tillbaka till Paris. Sommarjobbet på banken hade på något märkligt sätt förvandlats till fast anställning och tillät mig att få nytt jobb på plats.


Egentligen är det märkligt att jag inte började författa på något sätt långt tidigare, eftersom jag alltid älskat det skrivna ordet. Så en dag ringde en vän, som är sångerska i Frankrike, och sa att hon behövde hjälp. Hennes nästa skiva höll som bäst på att spelas in och hon behövde någon som kunde skriva två texter på engelska. Jag gjorde ett försök, och blev fascinerad och nästan besatt av konsten att berätta någonting enligt väldigt snäva regler och en bestämd rytm.


En dag fattade jag ändå ett aktivt beslut. Jag ville inte längre vara beroende av någon annan, musiker eller sångare, för att känna att det jag skrev faktiskt blev färdigt, jag ville känna att det var jag som bestämde, från början till slut.


Under tiden hade kärlekar kommit och gott, fram till dess att jag mött den riktiga, via internet. Slumpen hade på så sätt fört mig från Paris till en liten by i nordöstra Frankrike och bankjobbet hade förflyttats till Luxemburg, på pendelavstånd från vår lilla by. 


Efter ett par år tillsammans kom en stark önskan om att få barn. Eftersom vi inte kunde skaffa barn den naturliga vägen, tittade vi på alla möjligheter som stod till vårt förfogande. Adoption var inte heller ett alternativ. Till slut verkade surrogatmamma vara enda utvägen. Ännu ett aktivt val stod på agendan.


När jag så funderade på vad min första roman skulle handla om var valet inte svårt. En relationsthriller som bottnade i önskan om att få barn och hur långt någon kan vara beredd att gå för att få den att gå i uppfyllelse. ”Att raka en zebra” var född.




söndag 5 april 2015

Jag har fått en blurbare till "Att raka en zebra" :-)

Hurra! Jag har fått napp. En av de personer jag bett att förhandsläsa "Att raka en zebra" för att skriva en blurb, har tackat ja! Fantastiskt! Underbart! Så spännande!!!

Det är bara ett problem, eller i alla fall kanske ... Boken går till tryckeriet nu i veckan (preliminärt den sjätte april, alltså i morgon, men jag gissar att det i stället blir på tisdag). Hur funkar det?  Trycks omslaget samtidigt? Finns det en marginal? Jag fick veta det här på långfredagskvällen, så jag har inte hunnit få svar från Hoi som självklart också måste få ta påsklov.

Och vem är blurbaren? Jo du, någon riktigt, riktigt bra. Men jag vet inte riktigt om jag vågar säga det än, i alla fall inte förrän allt är klart med förlaget. Snart, hoppas jag ... ;-) Ledtrådar? Hmm ... Det är en man, känd, till och med internationellt, drygt fyrtio, snygg ... (nej, nej, jag talar inte om mig själv ;-)


onsdag 1 april 2015

Svensk Bokhandels sommarkatalog - debutant eller inte, det är frågan ...

Den 26:e mars utkom katalogen som jag väntat på - Svensk Bokhandels "Sommarens böcker". Men jag har inte sett den ännu och vet inte om mitt Debutantporträtt finns med ... Det borde göra det, men jag har inte fått någon bekräftelse, å andra sidan ingenting som säger att så inte är fallet heller. Frågan var hur de skulle se på mina e-noveller och om de skulle se mig som debutant eller inte. Min debutroman är det ju hur som helst.

Bäst att genast beställa en katalog ...



http://svenskbokhandel.prenservice.se/KodLandning/Index/?Internetkod=286-2861003

 Men annonsen från Hoi finns där i alla fall:


Nu får man bara hålla tummarna att annons och förhoppningsvis mitt debutantporträtt lockar många (alla?) bokhandlare att lägga in en stor beställning ...