Om Håkan

Mitt foto
Bloggar numera på min egen hemsida, www.hakanlindgren.com. Välkommen :-)

torsdag 27 augusti 2015

Bokmässan 2015 - dags att detaljplanera

24 - 27 september är det Bokmässa i Göteborg. Sveriges största bokmässan. THE Bokmässa, alltså. Självklart skall jag vara med. Mycket är klart redan, men en del fix återstår.

Flygbiljett - check
Hotell - check
Monter med Hoi Förlag (B07:60) - check
Program för mässdagarna, inkl signeringar, Hoi-TV mm (återkommer med mer detaljer när det närmar sig) - check

Det skall bli så spännande, och hur roligt som helst :-)

Vi ses väl där?





tisdag 25 augusti 2015

7:e september gästar jag SWEA i Luxemburg

SWEA står för Swedish Women's Educational Association. De finns i stort sett över hela världen, titta in på deras hemsida, så får du se.

SWEA i Luxemburg kör igång sina höstaktiviteter den sjunde september. De slår på stort, nämligen med en författarkväll med undertecknad ;-)

Det skall bli jätteroligt och jag hoppas att det kommer många och lyssnar.


http://luxemburg.swea.org/2014/kommandeaktivitet/

torsdag 20 augusti 2015

Nygammalt debutantporträtt

På sajten boktugg.se kan man nu hitta mitt debutantporträtt, det som publicerades i Svensk Bokhandels sommarkatalog i maj (just för den sakens skull har boktugg antedaterat det till 10 maj i år).

Om du missade det då (i SVB's katalog eller i min blogg), så har du chansen att läsa det (igen?):

http://www.boktugg.se/2015/05/10/hakan-lindgren/


Jag har skrivit det själv, så jag måste väl vara nöjd ;-)




tisdag 18 augusti 2015

"Väldigt bra, fängslande & spännande!!!"

Så säger Jennie Steifeldt på sin jenniesboklista.com och ger Att raka en zebra betyg 4 av 5. Vilken fina början på veckan :-)

Läs mer på: http://jenniesboklista.com/?p=28689




Och inte nog med det. Amalia Vilde firar att sommaren är tillbaka och det gör hon med ett boktips. Och inte vilket boktips som helst, utan Att raka en zebra :-) Tack för det, Amalia.


Och för den som ännu inte upptäckt Amalias erotiska novellserie om de sju dödssynderna tycker jag att ni omgående skall gå in och läsa dem. Riktigt hett, när solens strålar har så svårt med just det i år ;-) Missa inte heller Gränsland som ligger utanför novellserien, men som inte är mindre het för det. Helt nyutkommen är den också ...


Och inte nog med det (igen)! En författarkollega som jag tyvärr inte kan nämna namnet på i dagsläget, har just läst Zebran och ringde igår. "Men Guud så bra du skriver. Nu kan jag nästan inte skriva min nästa, för så bra skriver inte jag." Lugn, lugn, jag fattar också att hon överdrev för att vara snäll och att jag inte skriver bättre än vad hon gör, men låt mig nu få njuta av orden, ett litet tag i alla fall ;-)




måndag 10 augusti 2015

När historien tar en oväntat vändning ...

Jag vet precis vad som skall hända i uppföljaren till Att raka en zebra. Trodde jag, ja! Visst finns det detaljer ännu som inte är klara i huvudet på mig, men lite måste ju bokens karaktärer få bestämma ... Sedan finns det en del frågetecken, som man inte alltid vet hur man skall lösa bästa sätt. Man vill ju både ha så mycket spänning som möjligt, så tillräckligt mycket frö under berättelsens gång, men inte för mycket, och inte för uppenbart.

Just det sista har varit mitt problem ett tag. Jag är så nöjd med mina vinklingar att jag inte vill ta bort dem. Men läsaren kanske förstår alltför tidigt vad det är frågan om? Problem, problem, problem ...

Och så kommer en av mina biroller och gör någonting helt oväntat. Inte alls planerat. Faktiskt helt emot mina instruktioner. Och som dessutom gör det ännu tydligare! Så ända in i pipsvängen!

Om inte ... Tankarna går "outside the box" och så uppenbarar sig lösningen. och det kommer att bli så rackarns bra, bättre än den tidigare tanken. Dagen är räddad. Tack C ;-)


P.S. Bilden? Javisst är den relevant ;-)

torsdag 6 augusti 2015

Heja Solna Stadsbibliotek

Jag vet att flera bibliotek köpt in Att raka en zebra, men visst blir man ändå glad när man ser det på nätet ;-)

https://bibliotek.solna.se/104068/sv/articles/skonlitteratur-pa-svenska




Att synas på biblioteken är också viktigt. Många har tagit in den som e-bok och efter en fin recension från BTJ finns den också hos många som pappersbok. Om den inte finns på ditt bibliotek, fråga gärna efter den ;-)

Jag har också lärt mig att e-böcker, som borde vara enkla att ta in och förvara för biblioteken, inte finns överallt. Bland annat finns inte min bok och mina noveller på mitt eget stadsbibliotek, helt enkelt för att biblioteket inte har något samarbete (eller vad det nu skall kallas) med mitt förlag. (Det var åtminstone den förklaring jag fick.) Måste säga att det låter märkligt. Jag trodde inte att biblioteken styrdes på det sättet, men kanske är det jag som måste vakna upp och inse dagens verklighet?

måndag 3 augusti 2015

Nisse Schermans recension nu hos DAST Magazine

Nisse Schermans recension av Att raka en zebra, som han nyligen publicerade på sin blogg "Tankar från en samlares hjärna" har nu också fått plats också hos DAST Magazine.

Sammanfattningsvis tycker Nisse (min egen tolkning) att bokens behållning ligger i beskrivningen av de homosexuella relationerna, snarare än i mordgåtan. Det köper jag. Jag har alltid sagt att den till stor del handlar om ett homosexuellt par och om önskan att få barn. Och vart det kan leda ... Både Nisse och DAST är deckarspecialister, vilket kan förklara att varför de kanske hittade för lite deckare i boken, när den inte kommer förrän mot sista delen ;-)

Jag får uppenbarligen också jobba lite på Parisbeskrivningarna, även om jag fått beröm för just dem på annat håll. Alla vettiga tankar är värda att ta till sig, och det gör jag. Arbetet med fortsättningen blir bara roligare och roligare :-)



Att raka en zebra blir nog inte Årets Bok hos Nisse Scherman, men jag är nöjd ändå :-) Hans analys är genomtänkt, även om jag skulle uppskattat fler positiva slutsatser. Hans avslutning är dock:

"Författarens ambition att på allvar beskriva mäns homosexuella relationer är ändå lovvärd och förhållandevis ovanlig. Efterfrågad kan jag tänka mig."