Om Håkan

Mitt foto
Bloggar numera på min egen hemsida, www.hakanlindgren.com. Välkommen :-)

söndag 27 september 2015

"Vad gullig du är". sa Carin Gerhardsen ...

Nu är årets stora bokhändelse över, Bokmässan 2015 har gått hädan, is no more. 94.715 besökare, tänk dig det. Riktigt alla köpte inte min bok, men 55 i alla fall. Nej, inte 55.000, bara 55. Men ändå. Jag tror att det var bra och är hur nöjd som helst. 55 personer som aktivt valde min bok bland alla böcker som fanns på mässan.

Men Hoi-montern var välbesökt. "Det är så roligt att komma till Hoi, för där finns alltid nya, spännande författare. Och författarna är på plats!" Så sa massor av läsare, och det är ju extra roligt att tillhöra just det förlaget :-)

Och vi var verkligen massor av författare hos Hoi. Men främst av allt, så var vi ett gäng skrivande människor som hade fantastiskt trevligt tillsammans. Hoi-gänget är en stor och go' familj, där man inte kan annat än att trivas. Jag längtar hem till min vanliga familj nu, att stanna borta längre känns omöjligt, men jag kommer sakna de där rackarna Hoi-författarna :-)

För några veckor sedan var jag på releasefest i Stockholm. Det var trippelsläpp med Pernilla Alm, Sandra Gustafsson och Magnus Jahnsson. I minglet fick jag syn på ett ansikte som jag tyckte att jag kände igen. Var det inte ...? Jo, men visst var det ... Nästan övertygad går jag fram till henne och frågar om det inte är Malin (min första redaktör för min noveller på Hoi). "Nej", sa kvinnan, "jag heter inte Malin". "Nehej", börjar jag, "jag trodde ...". "Nej", säger hon igen, "jag heter inte Malin. Jag heter Carin. Carin Gerhardsen." Och så föll polletten ned. Författaren vars alla böcker jag läst. Så rackarns dum jag kände mig.
Så kom som sagt Bokmässan. På fredagen skulle Hoi ha sin så kallade "Firmafest" (icke att förväxla med förlagsmiddagen). Alla deckarförfattare var inbjudna till montern. äntligen skulle jag kanske få
chans att förklara mig för Carin. Och Carin kom, jag förklarade och Carin förlät. Jag tror i och för sig inte att hon legat sömnlös över det här. Men ändå, det kändes bra.

Så kom förlagsmiddagen (icke att förväxla med firmafesten, se ovan). Kanontrevlig sådan i Valands festvåning. Och så skulle jag också äntligen få komma till det berömda författarminglet på Park. "Hej Carin", sa jag när fru Gerhardsen dök upp. "Men vad gulligt av dig att komma ihåg vad jag heter", svarar Carin och ler. Det är skönt att vi båda kunnat gå vidare här i livet ... (Ping Torbjörn Åberg, Hälsa Karin Fors.)

Hur kunde jag tro att jag skulle kunna sammanfatta fyra dagars tokmässa (nej, det är ingen felskrivning, för det var stundtals rätt tokigt) i ett enda blogginlägg? Signeringar, bloggfrukost med intervju, Hoi-TV med intervju, fler signeringar, pocket-battle (det enda som faktiskt inte var särskilt kul, det var alldeles för mycket "krängande" över det, men å andra sidan så varade det bara en halvtimme), trevliga luncher med Niklas Lindroth och Torbjörn Åberg, myskväll med Åsa Ringdahl och Ann Pertman och en massa mer. Får säkert anledning att återkomma om det jag glömt ...





onsdag 23 september 2015

Nu finns jag på ninnan.se - skribenten, också :-)

Ninnan.se kallar sig också Länkakuten och är en samling verktyg för skribenter, debutanter, bloggare mm. Väl värt att studera och hämta tips ifrån:

http://www.ninnan.se/

Och så ger man ett antal debutanter chansen att synas lite extra. Jag är en av dem, så titta gärna just lite extra här ;-)

http://www.ninnan.se/h%C3%A5kan-lindgren


Första "booksien"

Det här var ju menat som en selfie, men call me old-fashioned, det är faktiskt lättare när någon annan tar bilden, när någon annan faktiskt ändå står där bredvid och väntar på att du själv skall ta bilden. Eller?



I dag har vi fått våra utställarpass, yey :-) Första anhalt, Hois monter och välkomstmingel med lite bubbel. Zebran är på plats, finfin exponering i ett hörn mot alla förbipasserande. Yey, igen ;-) Två kollegor har redan sagt att de vill ha varsin. Dubbelt yey!

I morgon börjar vi klockan nio med lite allmänt skojigt, sedan första signeringen i montern klockan 11.

Nu, läggdags!

måndag 21 september 2015

Annons i Vi Läser , numret som kommer i samband med Bokmässan

I Vi Läsers "bokmässenummer" finns en annons för Att raka en zebra. Det är första gången jag/ vi annonserar på det viset, skall bli så spännande att se vad resultatet blir ...

Nummer 5 finns hos handlarna den 23 september, alltså nu på onsdag. Här kan man se lite vad det kommer att handla om.

http://vilaser.se/5__2015/



Exciting times ;-)

söndag 20 september 2015

Ebbas bokblogg recenserar "Att raka en zebra": "..., jag gillar den helt enkelt."

I dag recenserar Ebbas bokblogg Att raka en zebra, och jag blir förstås jätteglad :-)

Så här säger Ebba bland annat: "Jag gillar att den lyfter att människor kan fela och relationer gå sönder. Jag gillar att den inte är så förbaskat heteronormativ, jag gillar den helt enkelt. Både underhållande, romantisk och tankeväckande läsning."

Läs hela recensionen på Ebbas bokblogg: http://www.ebbasbokblogg.se/?p=856



Tack för det, Ebba :-)

fredag 18 september 2015

Bokmässan, nu kör vi!

Nu är detaljerna mer eller mindre klara för Mässan. Schemat är nästan färdigställt, t-shirts har kommit (fast jag bara sett dem på bild än så länge) :-)

Så här ser (en del av) tröjan ut:


Och schemat så här:

Torsdag 24:e september
11 - 11.30: signering i Hoi's monter B07:60 (där alla nedanstående aktiviteter äger rum)

Fredag 25:e
9 - 10: Bloggfika tillsammans med Niklas Lindroth, Cecilia Lindblad och Annika Arslan Waltersson, och en massa trevliga bokbloggare, förstås
14 - 15: Hoi-TV med Varg Gyllander, Pernilla Alm och Magnus Jahnsson (en av oss i taget)
15 - 15.30: signering i Hoi's monter

Lördag 26:e
15.30 - 16: signering i Hoi's monter

Söndag 27:e
Pocket-battle med Dennis Karlsson

Sedan finns det förstås en väldigt massa saker och intressanta människor som jag skall lyssna och titta på. Boktuggsfrukost med Lars Rambe och Emelie Schepp på lördagsmorgon är en sak, förlagsmiddag på lördagskvällen en annan.

Jag hoppas att vi ses där!

tisdag 8 september 2015

Mycket trevlig och intressant kväll med SWEA i Luxemburg

I går kväll var jag hos SWEA (Swedish Women's Educational Association) i Luxemburg, dit jag blivit inbjuden för att prata om Att raka en zebra. SWEA hade sin höstpremiär och 19 trevliga SWEOR hade samlats för att lyssna på mig.

Efter mingel, snittar och crémant var det dags att presentera boken. Det blev ungefär samma som på releasefesten i Stockholm, men sedan blixtrade frågorna igång. Fantastiskt roligt att få så många engagerade kommentarer och undringar. Inte oväntat kom vi snart in på surrogatmödraskap och önskan om barn i ett homoförhållande.  Med så många kvinnor fanns det förstås hur många tankar som helst.

Någon undrade också om det redan fanns svensk litteratur om relationer mellan killar på det sättet och sa att det måste finnas ett behov av det. Det vill jag ju också tro, även om det inte var därför jag skrev boken. Nu gäller det bara att nå den målgruppen, tillsammans med alla andra, förstås ;-)

I dag hände det någonting lustigt. Lars Rambe och jag hade en gemensam signering på Freys Hotell i Stockholm. Då kommer det upp en man till mig och säger "Min fru var och lyssnade på dig i går." Jag trodde först att han tagit fel, men hans fru var verkligen en av SWEORNA i Luxemburg. Och maken checkade alltså in på Freys i Stockholm i dag. Världen är ändå bra liten ibland ...



söndag 6 september 2015

Zebran på iTunes

Nu finns Zebran också på iTunes, för den som ville ladda ned den där. Inget att vänta på, med andra ord ;-)

€9,99 - som hittat! Du behöver bara ha iBooks på din platta eller telefon. Happy reading!







https://itunes.apple.com/IT/book/id998180278?l=en

Zebran hos Riksdagen ...

Ja jösses, vem vet vad det här skall betyda? Nu kan man låna Att raka en zebra på Riksdagsbiblioteket.


Jag inser att Riksdagsbiblioteket säkerligen är ett bibliotek som alla andra, men lite kul är det ändå ;-)

https://riksdagsbiblioteket.elib.se/Books/Details/1031916