Om Håkan

Mitt foto
Bloggar numera på min egen hemsida, www.hakanlindgren.com. Välkommen :-)

onsdag 25 november 2015

Maggie Smith och jag ...

Man skall sannerligen inte klaga! Decembernumret av tidningen QX är ute och det med min annons :-) Och gissa vem jag får dela uppslag med! Min stora idol!!!

Visst, jag skulle kunna ha pratat om Danny Saucedo, men jag skall i ärlighetens namn erkänna att jag inte lyssnat mycket på hans musik (inte medvetet, han bara spelas inte så mycket på radion i Frankrike ...). Nej, jag menar naturligtvis Maggie Smith!!!!

För ett par år sedan väntade jag på en lunchträff utanför The Botanist på Sloane Square i London, och vem gick förbi, om än femtio meter längre bort, om inte min kära Maggie. Och nu, i dag, är hon bara kanske tjugofem centimeter bort ... Snacka om framsteg ;-)

Titta gärna in och läs hela QX: http://issuu.com/qxtra/docs/qxdecember2015?e=18933218/31581263

För dig som kanske bara vill se vad jag pratar om, så kommer uppslaget här:


lördag 21 november 2015

Julpyssel

Julen är snart här och då gäller det att synas. Det är inte alltid så lätt när man inte bor i Sverige, att vara med hela tiden, så man får hitta andra möjligheter.

I nummer 5 av Vi Läser, d v s det som kom ut i samband med Bokmässan i slutet av september, hade jag en halvsidas reklam för Att raka en zebra. Jag fyller på med samma sak i nummer 6 som kommer ut lagom till julen, och hoppas att det lockar potentiella köpare.

I går skickade jag, via Hois formgivare Ingela Dahlgren, som också gjort annonserna i Vi Läser, in en annons till tidningen QX. Det var verkligen i sista minuten för att komma med i decembernumret som dyker upp den 25:e november. Jag ringde dem i förrgår seneftermiddag, fick en offert en kvart senare, bekräftade och fick sedan annonsen utformad av Ingela under kvällen/ natten, korrigering av ett par detaljer på morgonen och sedan inskickat och klart med, tror jag, ungefär två timmars marginal. Bra jobbat, Ingela :-)

Här kan ni titta på novembernumret av QX: http://issuu.com/qxtra/docs/qxnov2015?e=18933218/30994155

Och så har jag fått en signering bokad på Akademibokhandeln i Växjö City, lördag 12:e december (kl 11 - 13). Mitt i julruschen, med andra ord. Härligt!


Då kör vi :-) Trevlig fortsatt helg!

onsdag 18 november 2015

"Hello, it's me. I was wondering if after all these years you'd like to meet ..."

Någon som känner igen orden? Det är första meningen i Adèles senaste sång, Hello. Och varför skriver jag om det? Ja, det kan man fråga sig ;-)

Adèle spelar en inte obetydlig roll för Jacob och Victor. Kanske inte så mycket med låten Hello, för så långt fram i tiden är vi inte ännu. Men delar av texten är lätta att applicera på Moscow Baby.


Inte heller Skyfall, som ligger närmare i tiden, där Jacob och Victor befinner sig, är representativ i sin helhet, men vissa verser, och refrängen, kan man förstås relatera till ;-)

Where you go I go,
What you see I see
I know I'd never be me
Without the security,
Of your loving arms,
Keeping me from harm,
Put your hand in my hand,
And we'll stand.

[Chorus]
Let the skyfall (Let the skyfall)
When it crumbles (When it crumbles)
We will stand tall (We will stand tall)
Face it all together
Let the skyfall (Let the skyfall)
When it crumbles (When it crumbles)
We will stand tall (We will stand tall)
Face it all together
At skyfall.
Let the skyfall
We will stand tall,
At skyfall


Spänd på att se hur historien i Moscow Baby växer fram? Följ den här på bloggen, med ledtrådar som du kommer att förstå när du en gång läser den färdiga boken ... Utgivning planerad till 2016.

lördag 14 november 2015

Paris i mitt hjärta

Det behövs inte sägas mer än ett ord, Paris, och alla vet vad det handlar om, alla vet hur fruktansvärt det är och alla kan förstå hur det är att befinna sig där, och ändå inte. Och då talar vi inte ens om de som verkligen drabbats, anhöriga och vänner till de som mist livet eller ligger med livshotande skador ...

Paris var mitt hem under tio år. Jag bodde mitt mellan två av de ställen som drabbats, en kvart från Bataclan där 80 människor miste livet i natt. Ändå förstår jag inte. Jag kan inte greppa vad som hänt, ännu mindre hur det kunde hända.


Nu kommer säkerhetspådraget att vara så stort att man kan tro att det inte kommer hända igen, inte nu, inte i Paris. Men vad är det för värld vi lever i? Man har tusen frågor men inga svar. Och var kommer det att hända nästa gång?

Tydligen säger Koranen (VI, 151): "Döda inte människan, för Allah har förklarat henne helig." Om det är sant, vad är det då som är så svårt att förstå?

torsdag 5 november 2015

Deras livs resa ...

Kan man åka tunnelbana till sin drömdestination? Tja, kanske inte ända fram, men det är onekligen en del av resan för Jacob och Victor ... De kliver av på den tredje djupast liggande stationen i världen, men det är sekundärt den här dagen, då målet verkligen är det enda som intresserar dem. Snart kommer en privatchaufför att ta dem ända fram ... De är beredda, men samtidigt inte. De är nervösa, de är rädda, det vet att snart kommer allt att förändras ...



Spänd på att se hur historien i Moscow Baby växer fram? Följ den här på bloggen, med ledtrådar som du kommer att förstå när du en gång läser den färdiga boken ... Utgivning planerad till 2016.

måndag 2 november 2015

I ett fängelse utanför Paris ...

I ett fängelse utanför Paris har det hänt saker ... Kanske inte dramatiskt i sig, men kan det påverka Jacob eller Victor? Kommer det förflutna ikapp dem?


Samtidigt, någon helt annanstans, ligger Victor lyckligt ovetande på sofflocket. Men han har å andra sidan annat att tänka på. I morgon skall han träffa "Framtiden" ...

Jacob sitter och oroar sig för vad de fått med sig hem från matvarubutiken. Trivialt? Inte nödvändigtvis ...

Spänd på att se hur historien i Moscow Baby växer fram? Följ den här på bloggen, med ledtrådar som du kommer att förstå när du en gång läser den färdiga boken ... Utgivning planerad till 2016.